Mallikuvia mukaan?

20.02.2024

Kyselemme usein ennen kuvausta toivetanne.

Joskus joku toivoo, että otetaan enemmän lähikuvia, joku toivoo enemmän kuvia kaukaa. Joku haluaa että painotetaan valkoista taustaa, joku haluaa enemmän vaakakuvia. Joku kertoo, että ihon virheet on vasemmalla puolella kasvoja, ja toivoo että kuvataan enemmän oikeaa puolta. Joku ei ehdottomasti halua jalkojaan kuviin.

Nämä kaikki erinomaisia tietoja ennen kuvausta, ja todella toivomme niitä kuulevamme jos sellaisia on.


Jollakin taas on mukana instagram tai pinterest kuvia, ja sekin on ok. Huomioida kannattaa, että kullakin kuvaajalla ja kuvaamolla on oma tyyli kuvata. Ja sekin, että studiossa ei saa ulkokuvia ja toisinpäin, aurigonlaskua ja merta ei oikein saa luotua studio-olosuhteissa...

Paras suositus tähän on, että etsitte esimerkkikuvia meidän sivuilta. Tai jos haluatte ottaa mukaan instakuvia tai muita vastaavia, niin suosittelemme valitsemaan kuvan kaksi - googlaamalla löytyy varmasti tuhansia ihania kuvia, mutta ajallisesti erilaisten valaisujen ja sommitelmien rakentamiseen menee aikaa. Eli kymmeniä toivekuvia ei millään normaalin kuvauksen yhteydessä ehditä.

Jos teille on tärkeä joku erityinen toive, niin se kannattaa lähettää näytille jo etukäteen, niin osaamme täällä kertoa onnistuuko vastaavan ottaminen normikuvauksen puitteissa, vaiko vaatiiko se "toivekuvauksen".

Toivekuvaus on sellainen, jossa kuvaus suunnitellaan jo etukäteen mahdollisimman tarkkaan. Ehkä hankitaan jopa jotain erityistä rekvisiittaa, valaistaan hyvin poikkeuksellisesti tai se vaatii ihan omanlaisensa taustan. Tällöin voidaan jopa lavastaa kuvaa pitkälle, tai suunnitella mahdollinen kuvankäsittely apuna toteuttamaan toiveita, jopa sitä auringolaskua merellä.

Näissä toivekuvissa rajana on vaan taivas!