Mitä perhekuvaukseen mukaan?

20.02.2024

Meidän mielestä kuvassa näyttää hyvältä se, mikä teistä itsestä näyttää hyvältä! Toki joskus sitten niinkin, että meistä te näytätte hyviltä, mutta itsekritiikki sanoo kuvattavilla toista ;D

Meillä ei missään tapauksessa kuitenkaan arvostella, eli kukin saa tulla ihan itsenään, ja meidän tehtävä on saada teistä niin hyvin kuin mahdollista parhaat puolet esiin. Ne ei meistä välttämättä ole ulkoisia, vaan monesti enemmäkin sisäinen persoona!

Mukaan ei välttämättä tarvitse ottaa yhtään mitään, ei valmistautua yhtään mitenkään. Voi vaan tulla, ja heittäytyä hetkeen, olla oma itsensä.

Mutta kuvaan voi ottaa mukaan paljonkin, käytännössä ihan melkein mitä vaan mitä sisään jaksaa kantaa :) Perhe voi ottaa jotain yhteistä mukaan, kuten lemmikkieläimen, tai yhteiseen harrastukseen/elämään liittyvää rekvisiittaa. Lapsille voi ottaa mukaan nallen, kirjan, tai muun lempilelun. Täällä nähty niin saunakauhaa, jatkojohtoa, ritarihanskaa, tyynyjä kuin shampanjapulloa, polkupyörän rengasta. Eli voisipa sanoa, että ihan kaikkea :)

Vaatteet on toki, ehkä hyvä olla mukana ;) Osassa studiota on vaatteita, mitä voi lainata. Me emme ole kokeneet sitä... miellyttäväksi. Eli että kierrättäisimme teillä samoja vaatteita. Sen sijaan vaatteetkin on osa tavallaan persoonaa, ja kiva että kaikki näyttävät itseltään. Muutama raskausmekko studiolta kyllä silti löytyy, ja muutama ihan pienen vauvan vaatekin taitaa olla. Ja "vaippahousuja" myös pari kaksi :)

Mikään vaate ei ole mielestämme huono tai hyvä, etenkin miljöö tai valkoinen tausta antaa kaikkien vaatteiden kukkia. Meidän mielestä hyviä on siis myös mustat ja puhtaan valkoiset, isokuviolliset ja värikkäät. Tai --- pienellä varauksella; huonoja on tosi lyhyet mekon helmat. Katsahdahan miltä näyttää, jos istut, ja kuvaaja istuu edessäsi. Tämä pätee siis ihan pienistä tytöistä isoimpiin ;) Pojilla hankalimpia on henkselit, ne saattaa usein "löpstöttää" ellei niitä vedä tiukasti. Lappuhaalarit vähän kuuluu tähän samaan katekoriaan. Itse näissä kannattaa silti olla tarkkana, eli jos ei pidä vaikka sääristään, kannattaa valita housut. Jos ei pidä käsistään, on pitkähihainen hyvä valita.

Jos jotain vinkkiä haluaa, mielestämme paras nyrkkisääntö vaatetukseen on, että kaikilla on tyylillisesti vastaavaa päällä. Eli jos yhdellä on verkkarit, kaikilla on verkkarit. Jos yksi on ykkösissä, myös muille päälle parasta. Olemmepa kuvanneet perin menestyksekkäästi perheen jopa uikkareissa ja hyvältä näytti!

Kengät on usein se haasteellisin kohta, sillä talvisaikaan ne on suuria ja kömpelöitä, varsinkin lapsilla. Mustiin/valkoisiin sukkiin kiinnittää harvemmin huomiota kuin "huonoihin" kenkiin, eli usein jätämmekin kengät eteiseen. Mutta jos asiaan kiinnittää jo kotona huomiota, ja kengät on mietitty, ilman muuta kuvaamme kaikki kengillä.

Sukanpohjat niillä ihan pienimmillä! Kiva tavallaan, että jarrusukat pitää, ja vänkä että jalan koko näkyy ;) Mutta siellä usein sitten muutakin tekstiä - jonka saa kyllä sitten myös kuvankäsittelyllä pois. Mutta usein simppelein on pienillä ottaa vaan kengät ja sukatkin pois. Paljaat varpaat on mitä söpöimmät! Pispalan studiolla on vielä lattialämmitys, eli talvellakin tarkenee.

Vauvoille ehkä tärkeää on olla mukana jotain syötävää. Imettäville äideille jotain helposti puettavaa.