Lisävinkkejä tiedostoja tilanneille

Kiva kiitos,olet tilannut tiedostoja! Ne meidänkin suosikkeja, sillä tiedostoista voi tilata vielä vuosien jälkeenkin monenlaista. Näiden ohjeiden avulla saat niistä "kaiken mahdollisen" irti!

Aloittaa kannattaa lataamalla tiedostot tietokoneelle.  Ääärimmäisen tärkeää on tallentaa ne TÄYDESSÄ/ALKUPERÄISESSÄ koossa, jottei kuvan tarkkuudesta tipahda mitään pois.

  •  Jos kokee asiasta epävarmuutta, voi tämän varmistaa laittamalla hiiren sähköpostiliitteen päälle jolloin näkyy ko. tiedoston tiedot. Esim "kymppikuva"tiedostot ovat kooltaan noin 1MT molemmin puolin. Jos kuvassa on paljon valkoista, koko voi olla myös n. 700kt. Tämän jälkeen vertaa liitetiedoston kokoa tallentamaasi tiedostokokoon. Jos ne täsmää, kaikki on mennyt oikein! Isot tiedostot saattavat olla kooltaan jopa kymmeniä megoja.


Sähköposti, jossa olemme kuvat lähettäneet, kannattaa myös tallentaa sähköpostiarkistoon, jolloin kuvat säilyy varmasti siellä tallessa vaikka tietokone rikkoutuisi.

Tiedostot on nimetty kokoon jossa olet ne tilannut ja tämä koko kertoo sen koon jossa voit tiedostoista tilata ehdottoman laadukkaat kuvat MAKSIMIKOOSSA. Mittasuhteet on ehkä hankalinta, sillä kuvavalmistamoilla on omat standardinsa ja kehysvalmistajilla vielä omansa. Näistä lisää https://studiodettani.kuvat.fi/i/u7fGvnVpB8h3yXYgTJSFbmjHRUwk6Cer


Sivun lopusta löydät muiden hyvien vinkkien lisäksi tekemämme kuvavalmistamovertailun - se kannattaa kurkata ennen kuvien kehittämistä, sillä erot ovat valtavat! Vertailu on kylläkin jo jokusen vuoden takaa, mutta kertonee olennaisen eroista. Olemme siis tilanneet samasta tiedostosta eri paikoista kuvat, ja erot sävyissä ja tummuuksissa on näin suuret.

Olemme suositelleet kuvavalmistajaksi tamperelaista Ninan Kuvamaailmaa, jossa teetämme myös kaikki omat tuotteemme - kuvat ovat laadultaan täysin lyömättömät ja hinta laatuun nähden erinomainen (omien tulostimien musteet ja valokuvapaperit tulevat paljon kalliimmaksi eikä niiden säilyvyys ole varmaa). Ninalta tilata voi myös netin kautta https://ninankuvamaailma.fi/kuvapuoti/. Ninan hintoja verratessa kannattaa myös huomioida, että lähetyskuluja ei tule, jos kuvat noutaa paikanpäältä Kuninkaankadulta.

Jos olette tilanneet kuvia maksimissaan lupaamassamme koossa ja silti kuvista tulee mielestänne millään tavalla huonot, kannattaa teettää vaikka vaan yksi kuva tuolla Ninalla vertailuksi. Suhruisia, liian tummia, vaaleita, kontrastisia tai hassun värisiä kuvia ei kuitenkaan kannata hyväksyä mistään kuvavalmistamosta!

Kuvatiedostoja saa vapaasti jakaa somessa. Kuvakirjat on kivoja, niihinkin voi tiedostoja hyödyntää. Tarrat on hauskoja, samoin erilaiset mukit, tekstiilit jne. Tällaisen uutuuden testasimme myös ihan kelpo tuloksin: https://mixtiles.com/photos.


Jos vielä jotain kysymyksiä tulee, aina kannattaa kysyä!
Nauttikaahan tiedostoistanne.