KUVAUSSOPIMUS

Hei

ja kiitos ajanvarauksestasi.
Tässä kuvausohjeita ja muita yleisiä tietoja, joista voi olla iloa ja hyötyä tullessa kuvaan.

VARATTU AIKA on kuvaukseen käytetty aika, usein riittää lyhyempikin aika
Lapsi-, perhe-, ja vihkikuvaukset: 1h
Muotokuvaukset kuten ylioppilas-, ja rippikuvaukset 0,5h

Sinulle/teille varattu aika sisältää mahdolliset vaatteiden vaihdot ja pienen ehostusajan.

Arkisin harvoin on kiire, eli tarvittaessa voimme käyttää enemmänkin aikaa - useimmiten selvitään kuitenkin varattua aikaa paljon nopeamminkin.

Lauantaisin
on yleensä tiukempi aikataulu, jolloin emme suosittele tulemaan kovin paljon etuajassa, jotta ei joudu odottelemaan ulkona. Täällä on kyllä tilaa odotella, mutta kaikki eivät pidä ylimääräisestä yleisöstä, joten kunnioitamme sitä, emmekä ota sisään uusia kuvattavia ennenkuin edellinen kuvaus on ohi. Paljon ei kannata myöhästyäkään, jotta ennätämme kuvata sinun kuvauksesi ennen seuraavia kuvattavia :)

Kevään 2020 tilanteen jälkeen kuvaajamme työskentelevät paljon kotoakäsin, eli todennäköisesti he tulevat paikalle vain teitä varten. Studiolla ei siis välttämättä aina ole ketään kuvausaikojen ulkopuolella.


MITÄ MUKAAN?

Studiolla on paljon rekvisiittaa, mutta on kiva, jos kuvattavalla on mukana jotain omaa. Lapsella vaikka unilelu, lempikirja tai hattu. Rippiläinen voi ottaa mukaan koiran tai ylioppilas vaikka seurustelukumppanin. Hääparilla voi olla kiva olla mukana jotain vaikka hääteemaan liittyvää, perheellä jotain mikä liittyy perheeseen. Koirat ja muut lemmikit ovat erittäin tervetulleita.

Missään tapauksessa ei oma rekvisiitta ole pakollista, ihmiset on sitten kuitenkin ne pääasia kuvissa! 

Kuvaamme pääasiassa lapsia ja perheitä valkoisella taustalla, joka sallii liikkumisen. Muihin kuvauksiin käytämme ajoittain myös harmaata tai mustaa taustaa. Myös luonnonvalolla voi kuvata jos ulkona on valoisaa ja valoa riittää sisälle asti. Valkoiseen taustaan soveltuu mikä tahansa vaatetus, myös valkoiset vaatteet erottuvat siitä hyvin. Mikään vaate ei siis mielestämme ole ”huono”, jos siinä on vaan mukava olla.  

Miljöö on täynnä erilaisia taustoja, ja ne ei Pispalassa tai Pyynikillä lopu kesken :)
Miljööseen kannattaa huomioda tietenkin luonto, eli erityisesti kengät maaston mukaan. Ja sään mukaan kannattaa myös tulla, eli kylmpimpinä päivinä päälle (tai vaikka alle) jotain lämpimämpää.MITÄ MUUTA KANNATTAA HUOMIOIDA?


Ole itse suurin kriitikkosi! Älä luota kuvaajan makuun hiuksista tai vaatteista ;)
Se mitä näkyy peililssä, näkyy kuvassa.
Ole vapaasti oma itsesi, ja anna sen näkyä!
Kerrothan kuvaajalle, jos sinulla eritystoiveita.
Tai vaikkei ne ei olisi edes erityisiä. Pienetkin toiveet pyritään toteuttamaan.


Täällä kaikki saavat olla omia persooniaan, eli itse kannattaa olla se suurin kriitikko. Tärkein kriteeri vaikkapa omista tai lapsen hiuksista ja vaatteista on se, milloin ne omasta mielestä on parhaat! Täällä ei valokuvaaja ole välttämättä se paras vaateasiantuntija, ja tunnetusti heillä ei ole omat hiuksetkaan niin kovin kummoisesti ;) Kuvaaja kyllä katsoo, että vaatteet on hyvin kun aloitetaan, ja yrittää pitää silmällä niitä kuvauksenkin ajan - mutta aina kannattaa itse olla tarkkana. Jos oma tai lapsen tukka on helposti silmilletulevaa sorttia, se kannattaa laittaa kiinni, tai varautua että täällä reippaasti mennessä saattaa kuvaaja olla keskittynyt johonkin toiseen seikkaan, ja tukka jää silmille.

Esimerkiksi jos alusvaatteet näkyy läpi, eikä siitä pidä, kannattaa vaihtaa toinen alusvaatekerta.  Jollekulle on ok jos paita on rypyssä, jollekulle on tärkeää että vaatteet on viimeistelty viimeistä nappia myöten. Jonkun tyyli on pitää hiuksia silmillä, joku ei siitä tykkää. Jos ei esim. pidä omista käsistään, on ehdottoman järkevää valita vaate, joka peittää käden. Jos on jostain itsessään erityisen tarkka, siitä kannatta ehdottomasti mainita kuvaajalle!

Me emme siis halua olla kriitikkoja, vaan otamme kaikki vastaan juuri sellaisina kuin olette, se riittää ❤️

Kuvaaja on vastuussa kuvien valaisusta, mallinohjauksesta, sommitteluista, tunnelmasta, tekniikasta, studiolla olevasta rekvisiitasta, kuvausalueen siisteydestä, kuvien laadusta ja siitä, että kuvat ovat portfolion kaltaiset, eli tyyliltään kunkin kuvaajan käsialaa vastaavat. Kaikki kuvaamoon tai kuviin liittyvä on kuvaajan heiniä, sinun ei odoteta siis tietävän miten poseerata, tai mitä kuvassa pitää tehdä. Kuvaaja on siellä ihan sitä varten :) Mukaan toki voi ottaa vaikka toivekuvamalleja, mutta tullessaan kuvaan, ei kuvattavan tarvitse murhtia miten ja missä asennossa kuvassa on. Kuvaaja auttaa :) Hän usein vielä myös näyttää vähän kamerasta, millaisia kuvia tulee. Jos silloin tulee mieleen jotain, ne kannattaa kertoa.

Kuvaaja ei kuitenkaan valitettavasti voi ottaa vastuuta kuvattavan vaatteista, niissä olevista vioista tai sopimattomuuksista. Ei kuvattavan hiuksista eikä meikeistä. Ei myöskään mahdollisista mustelmista tai nenän niistämättäjättämisistä. Eli käytännössä kuvattavan vastuulle jää se, mikä on henkilökohtaisesti hänen. Monesta seikasta kuitenkin voi kuvaajan kanssa sopia, eli jos vaikka sukassa on reikä, niin toki on helpompi laittaa ehjät sukat lähtiessä, mutta jos kuvauksessa huomaa sukan rikkoutuneen, voi kysyä josko sille voi kuvankäsittelyssä jotain - ja usein voikin.

Pukeutumisessa paras vinkkimme on yhtenäisyys. Vaikka perhe/suku tulisi kuvaan uimapuvuissa, se näyttää hyvältä/hauskalta, jos kaikki ovat pukeutuneet uimapukuun. Yhtenäiseksi teemaksi käy hyvin vaikka ruudut, raidat, valkoiset T-paidat, pastellisävyt, golfasut tai mikä muu tahansa. Eli "teemasta" käy jo se, että kaikilla on farkut. Toinen hyvä vinkki myös on, että kannatta pukeutua siten, miten tuntee olonsa hyväksi. Mieluummin kuvaamme rennosti lattialla maaten, kuin jäykästi pönöttäen :) Minkään kuvion tai värin suhteen ei ole rajotteita, vaalea selkeä taustamme antaa kaikkien kukkien kukkia.

Kuvaamme usein myös kokokuvia, joten huomio jalkoihin - kenkiin ja sukkiin! Yhteinäisyyden vuoksi yleensä näyttää parhaalta jos kaikilla joko on kengät, tai sitten aina toimiva vaihtoehto on, että kaikki ovat paljain varpain. Perheen pienimmille ei siis ainakaan kannata lähteä kenkiä ostamaan :)

Jos kuvaukseen liittyen on mitä tahansa spesial toiveita, niistä kannattaa mainita jo etukäteen. Tai jos kuvaukseen on tulossa jotain muutoin erityistä, kaikista tiedonjyvistä voi olla kuvausta suunnitellessa apua.KUVAUSMAKSU

Kuvaushinta sisältää kuvauksen, sekä siihen liittyvän valintagallerialinkin. Valitagallerian perustella voi sitten kukin valita haluamansa tuotteet.  Kuvaus maksetaan vasta tilauksen yhteydessä, eli kuvauspäivänä ei tarvitse varata rahaa mukaan. Koevedokset toimitamme noin viikossa. Tuotevalikoimaan hintoineen voi tutustua studiolla; niillä myös oma sivunsa kotisivustoilla jossa niihin pääsee tutustumaan etukäteen.  Löydät tuotevalikoiman siis myös tämän yhteydestä, yläpalkista.

Kuvatuotteemme laadun takaa logo, jonka lisäämme tuotteisimme eikä sitä saa poistaa. Logo on mahdollisimman pieni ja huomaamaton, eli sen ei ole tarkoitus viedä kuvasta huomiota. Ei siis lähellekään niin suuri, kuin esim nettisivuilla olevissa kuvissamme on. Logo ei ole sama kuin koevedosten päälläoleva vesileima, joka taas on kuvan päällä, suojellakseen viimestelemättömän kuvan oikeuksia.

Emme julkaise sosiaalisessa mediassa yhtään kuvaa ilman kysymättä teiltä erikseen lupaa. Eli nämä sovitaan aina sitten yleensä jälkikäteen erikseen. Jos kyselemme lupaa, käytämme kuvia yleensä Facebook sekä Instagram -tileillämme sekä kotisivuillamme. Joskus studiolla saattaa olla kuvia esillä, joista emme ole kysyneet lupaa. Tämä kuitenkin hyvin hyvin harvinaista. Mutta esim vähävaatteisia tai muita arkaluontoisia kuvia emme koskaan pidä sielläkään luvatta esillä.


MITÄ JOS SAIRASTUN?
Flunssan vuoksi ei kannata jäädä pois, eikä pienet naarmut tai finnitkään haittaa, ne saa kuvankäsittelyllä pois. Sairastumisista/siirroista toivomme tietenkin tiedon niin pian kuin mahdollista, vaikka usein sairastumiset tapahtuukin varoittamatta. Nopeiten saa kiinni tekstiviestillä/puhelimitse (puhelimessa esto, jolla ei puhelut tule läpi ennen aamu yhdeksää). Mutta jos ei ole niin kiire, niin sähköpostiviesti riittää.

Arkiaikoja pystyy yleensä melko hyvin järjestelemään uudelleen, mutta lauantain perutun ajan tilalle emme ole antaneet uutta lauantaiaikaa. Arkiaikoja pystymme toki tarjoamaan lauantain peruttujen aikojen tilalle. Jos aika joudutaan siirtämään useammin kuin kahdesti, tai aika kokonaan perutaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen kuvausta, velotamme kuvausmaksun 55e. Samoin, jos perutun lauantaiajan tilalle ei onnistuta sopimaan uutta arkiaikaa.

 
Tervetuloa, studiolla nähdään!


Alla vielä halutessa lisävinkkejä erilaisiin kuvauksiin.


LAPSIKUVAUS

Muistilista

Vaatekertoja voi olla kaksikin, jos lapsi ei tykkää liian huonoa vaatteiden vaihdosta. Puolivuotiaat ja alle saatamme kuvata myös ilman vaatteita, näin perheen halutessa. Mikään vaate ei ole sopimaton, vaan kaikki näyttää kivalle.

Huomoida kannattaa pienimpien tyttöjen - miksei isompienkin - mekkojen helman pituudet, eli jos lapsi vaikka istuu lattialla, mitä näkyy helman alta. Helman pitää olla yllättävänkin pitkä, jotta istuessakaan lattialla ei vaippa näy. Pienet vaipanpeittopöksyt on tässä hyvät!

Yllättävän hankalia on myös lappuhaalarit tai vastaavat, joissa lappu nousee helposti aika ylös. Sukkiin myös huomio, kuvaamme mieluummin paljain varpain tai sukkasillaan. Pienten kengät on usein suhteettoman suuret, etenkin istuessa pohjat kohti kameraa. Usein pienimmille vaihdetaan vaatteet vasta täällä paikanpäällä, joka on varmasti ihan hyvä ratkaisu. Kuvausaika antaa kyllä tähän mahdollisuuden, eli ehdimme kyllä. Varavaatteetkaan ei ole pöllömpi idea.


Lapselle jotain omaa kuten unikaveri/pehmolelu, hauska hattu, lempikirja tai vaikka kummeilta saatu esine. Tämä ei missään tapauksessa pakollista, vaan täällä studiolla on paljon kaikenlaista katsottavaa. Erityisinä tavaroina on täällä nähty kaikkea tiskiharjasta ja saunakauhasta minigrip-pusseihin :D

Nenäliina tms johon pyyhkiä jos lapsella on flunssa kannnattaa varata mukaan. Nuhan vuoksi ei kannata kuvausta siirtää, eikä pienten naarmujenkaan. Jos vanhemmat pyyhkii suurimmat nenästä näkyvät, niin täällä voidaan sitten kuvankäsittelyllä viimeistellä loput. Toki, on vanhempia joita se ei häiritse, emmekä mekään tähän puutu. Onpahan sellainenkin erikoisuus, jossa on pitkä kuolavana haluttu takaisin kuvaan, josta se on pyytämättä poistettu :)

PERHEKUVAUS

Huomioida voi:

Kaikki näyttää hyvältä, jos koette olevanne niissä kuin kotonanne. Mielestämme paras nyrkkisääntö on, että kaikilla on tyylillisesti vastaavaa päällä. Eli jos yhdellä on verkkarit, kaikilla on verkkarit. Jos yksi on ykkösissä, myös muille päälle parasta. Olemmepa kuvanneet perin menestyksekkäästi perheen jopa uikkareissa, ja hyvältä näytti! Täällä ei olla ehkä niitä suurimpia vaatetuksen asiantuntijoita, eli kurkatkaahan täälläkin vielä peiliin, jotta ulkoasu on oman maun mukainen :) Täällä usein myös mennään vauhdilla, eli aina ei paidat pysy viimeisen päälle saumat suorina. Jos samassa yhteydessä kuvataan myös lapsikuvaus, kuvaamme aina ensin perhekuvat, ja sitten vasta lapsikuvat. Eli jos pukee lapset kotona, niin päälle ensin sitä, mitä miettinyt perhekuvaan - siis tapauksessa, jossa halutaan vaihtaa lapsen vaatteita sitten yksittäiskuviin.

Kengät on usein se haasteellisin kohta, sillä talvisaikaan ne on suuria ja kömpelöitä, varsinkin lapsilla. Mustiin/valkoisiin sukkiin kiinnittää harvemmin huomiota kuin "huonoihin" kenkiin, eli usein jätämmekin kengät eteiseen. Mutta jos asiaan kiinnittää jo kotona huomiota, ja kengät on mietitty, ilman muuta kuvaamme kaikki kengillä.

Perhekin voi ottaa jotain yhteistä mukaan, kuten lemmikkieläimen, tai yhteiseen harrastukseen/elämään liittyvää rekvisiittaa.

TULOSSA, kun ennätämme Vinkkejä RASKAUSKUVAUKSEEN, YLIOPPILAS, RIPPI, VIHKI....