KUVAUSSOPIMUS

Hei


ja kiitos ajanvarauksestasi <3


Olet todennäköisesti jo käynyt kotisivuillamme eli tiedät vähän tyylistämme kuvata, ja käynyt myös tutustumassa etukäteen tuotteidemme hintoihin.  Jos et, niin selailehan niitä vielä ennen kuvausta! Näin osaat kysyä ennen kuvausta tai viimeistään kuvauksessa, jos on jotain kysyttävää.

Alla kuvausohjeita ja muita yleisiä tietoja, joista voi olla iloa ja hyötyä tullessa kuvaan.VARATTU AIKA

tarkoittaa sinulle/teille varattua aikaa - usein jos kuvaus menee hyvin, riittää selkeästi vähempikin aika. HUOM!!! Varattu aika sisältää mahdolliset vaatteiden vaihdot sekä pienen ehostautumisajan.

Lapsi-, perhe-, ja vihkikuvaukset: n. 1h
Yhden ihmisen muotokuvaukset kuten ylioppilas-, ja rippikuvaukset n. 0,5h
Huomenlahja, raskaus ja boudoir -kuvaukset n. 0,5-1h.

Studiotila on käytännössä yksi yhtenäinen tila, emme ota sisään odottamaan uusia kuvattavia ennenkuin edellinen kuvaus on ohi. Näin studiolla ei ole käytännössä koskaan ketään muita kuin kuvattavat sekä kuvaaja. (Poikkeustapauksissa joku saattaa piipahtaa ovella kuvia hakemassa.) Paljon ei kannata tulla etuajassa muutoinkaan, sillä kuvaajamme tekevät pääosin kuvankäsittelyt kotikonttoreista käsin, joten he ovat studiolla vain kuvausten ajan eli tulevat studiolle ihan sinua varten - usein vain ihan pikkuisen ennen sovittua aikaa. Studiolla on siis harvoin ketään kuvausaikojen ulkopuolella. Kovasti ei kannata tietenkään myöhästyäkään, jotta ennätämme kuvata sinun kuvauksesi sinulle varatussa ajassa. 

Itse kuvaus on ehkä 1/4 koko prosessista, ja kuvaamallamme kuvausmäärällä ennätämme tehdä vedoksesi sekä tilauksesi luvatussa aikataulussa. Kuvaamme siis normaalisti 1-2 kuvausta päivässä, joten harvoin etenkään arkisin on kiire, eli tarvittaessa voimme käyttää enemmänkin aikaa - useimmiten selvitään kuitenkin varattua aikaa paljon nopeamminkin. Näin, jos kuvattava on helppo, eli hyviä kuvia saa helposti ja paljon. Lauantaisin sensijaan kuvaukset on yleensä peräkkäin ilman välejä.

Kuvaamme normaalisti arkisin ma-pe klo 10-16, la klo 10-13. Nämä kuvaukset ovat normaalihintaisia 75e, sunnuntait/pyhät ja muut ajat kuvaushinta 175e.KUVAUSTOIVEISTA

Kyselemme usein ennen kuvausta toivetanne. Joskus joku toivoo, että otetaan enemmän lähikuvia, joku toivoo enemmän kuvia kaukaa. Joku haluaa että painotetaan valkoista taustaa, joku haluaa enemmän vaakakuvia. Nämä kaikki erinomaisia tietoja ennen kuvausta, ja todella toivomme niitä kuulevamme jos sellaisia on. Ihan kaikki toiveet, pienetkin kannattaa kertoa. Mielellään etukäteen eli jo ennen kuvausta, mutta viimeistään tullessa kuvaan.

Jos haluat ottaa mukaan muutaman mallikuvan, sekin käy. Varmimmin ne toteutusmahdollisia, jos mallikuvat on napattu meidän sivuilta.

Jos on ihan erityisiä toiveita tai meidän kuvaustyylistä poikkeavia toiveita, niistä lisää sivulla toivekuvaus. Lisää myös Blogissa/mallikuvia mukaan.


MITÄ JOS SAIRASTUN?


Flunssan vuoksi ei kannata jäädä pois, eikä pienet naarmut tai finnitkään haittaa, ne saa kuvankäsittelyllä pois. Vakavammista sairastumisista toivomme tietenkin tiedon niin pian kuin mahdollista, vaikka usein ne tapahtuukin varoittamatta. Nopeiten saa kiinni tekstiviestillä/puhelimitse (puhelimessa esto, jolla ei puhelut tule läpi ennen aamu klo 10 vaan puhelin tuuttaa varattua). Jos siirron tekee päivän pari etuajassa, niin sähköpostiviesti riittää.

Lasten kuumeet, mustelmat yms voidaan yhdessä vielä arvoida erikseen, kannattaako kuvausta siirtää. Ne usein menee nopeasti ohi, eikä kuvausta kannata siirtää ainakaan hurjasti etukäteen.AJANVARAUKSEN SIIRROT

Ajavaraus on aina sitova. Sen siirtäminen onnistuu vain allaolevin ehdoin.

Veloituksetta voi sairastapauksissa aikaa siirtää kerran, sairastapauksissa tilalle saa siis lisämaksutta yhden uuden perusarkiajan. Lauantaiaikojen tilalle emme pysty tarjoamaan maksutta uutta lauantaiaikaa, mutta arkiajan kyllä.  Lauantain miljöökuvaukset siirtyvät aina sateen sattuessa studioon sisälle, mutta arkipäivän miljöökuvauksen saa sadepäivän sattuessa vaihtaa maksutta toiseen arkipäivään.

Jos aikaa joudutaan siirtämään useammin kuin kerran, aika perutaan kokonaan alle 5 arkipäivää ennen kuvausta tai kuvaukseen ei saavuta, velotamme palvelukorvauksena kuvausmaksun 75e.
Samoin, jos perutun ajan tilalle ei onnistuta sopimaan uutta aikaa. (Kuluttajasuojalaki, oikeus velottaa peruttamattomasta ajasta: 5 luku 28 § 3 momentti.)


Koskapa haluamme palvella ja keskittyä juuri sinun kuvaukseesi, ei kuvauksia ole montaa päivässä. Peruuntuminen/siirto on aina pois joltain muulta, eli olemme myyneet jollekin ei-oota. Ja näin saattaa koko päivä jäädä tyhjäksi, eli yritäthän pitää sovitusta ajasta kiinni <3


Alla on linkkejä Blogeihimme ja eri aiheisiin juttuihin liittyen mitä huomioida yleisesti, mitä lapsikuvauksissa, mitä perhekuvauksissa. Niistä ainakin tuo "vinkkejä kuvaantulijoille" kannattaa vähintään silmäillä. Kuvaajiimme pääset tutustumaan yhteystietoja sivuilla.


KUVAUSMAKSU

Kuvaushinta sisältää kuvauksen, sekä siihen liittyvän valintagallerian. Valitagallerian perusteella voi sitten kukin valita haluamansa tuotteet.  Kuvausmaksu ei siis sisällä kuvatuotteita, ne tilataan erikseen.

Kuvaus maksetaan vasta tilauksen yhteydessä, eli kuvauspäivänä ei tarvitse varata rahaa mukaan. Koevedokset toimitamme noin viikossa. Tuotteisiin voi tutustua studiolla; niillä on myös oma sivunsa kotisivustoilla jossa niihin pääsee tutustumaan etukäteen. Koevedokset ovat nähtävillä/kuvatuottteet tilattavissa 3kk ajan.

Emme julkaise sosiaalisessa mediassa yhtään kuvaa ilman kysymättä teiltä erikseen lupaa. Eli nämä sovitaan aina sitten yleensä jälkikäteen erikseen. Jos kyselemme lupaa, käytämme kuvia yleensä Facebook sekä Instagram -tileillämme sekä kotisivuillamme. Joskus studiolla saattaa olla kuvia esillä, joista emme ole kysyneet lupaa, mutta tämä on kuitenkin hyvin hyvin harvinaista. Jos tähän on ehdoton ei, kannattaa siitä mainita.

Ja ehkä vielä yksi hassu ohje - jos tulet meille kuvattavaksi, annathan meidän kuvata. Jos haluat kuvata itse vaikka kännykällä, sen voi sitten tehdä taas vaikka kotona. Kiitos :)

Tervetuloa, kuvauksessa nähdään!


Instassa Studiodettani, Facessa Studio Dettani