KUVAUSSOPIMUS

Hei

ja kiitos ajanvarauksestasi.

Tässä kuvausohjeita ja muita yleisiä tietoja, joista voi olla iloa ja hyötyä tullessa kuvaan.


VARATTU AIKA (usein riittää lyhyempikin aika)
Lapsi-, perhe-, ja vihkikuvaukset: 1h
Muotokuvaukset kuten ylioppilas-, ja rippikuvaukset 0,5h

Sinulle/teille varattu aika sisältää mahdolliset vaatteiden vaihdot ja pienen ehostusajan. Tilaankin ehtii tutustua tässä ajassa rauhassa.

Arkisin harvoin on kiire, eli tarvittaessa voimme käyttää enemmänkin aikaa - useimmiten selvitään kuitenkin varattua aikaa paljon nopeamminkin.

Lauantaisin
on yleensä tiukempi aikataulu, jolloin erityisesti emme suosittele tulemaan kovin paljon etuajassa, jotta ei joudu odottelemaan käytävässä. Täällä on kyllä tilaa odotella, mutta kaikki eivät pidä ylimääräisestä yleisöstä, joten kunnioitamme sitä, emmekä ota sisään uusia kuvattavia ennenkuin edellinen kuvaus on ohi. Paljon ei kannata myöhästyäkään, jotta ennätämme kuvata sinun kuvauksesi ennen seuraavia kuvattavia :)


MITÄ MUKAAN?
Studiolla on paljon rekvisiittaa, mutta on kiva, jos kuvattavalla on mukana jotain omaa. Lapsella vaikka unilelu, lempikirja tai hattu. Rippiläinen voi ottaa mukaan koiran tai ylioppilas vaikka poikaystävän. Hääparilla voi olla kiva olla mukana jotain vaikka hääteemaan liittyvää, perheellä jotain mikä liittyy perheeseen. Koirat ja muut lemmikit ovat erittäin tervetulleita.

Missään tapauksessa ei oma rekvisiitta ole pakollista, ihmiset on sitten kuitenkin ne pääasia kuvissa! 

Kuvaamme pääasiassa lapsia ja perheitä valkoisella taustalla, joka sallii liikkumisen. Muihin kuvauksiin soveltuvia taustoja löytyy studiolta enemmän. Valkoiseen taustaan soveltuu mikä tahansa vaatetus, myös valkoiset vaatteet erottuvat siitä hyvin. Mikään vaate ei siis mielestämme ole ”huono”, jos siinä on vaan mukava olla.  

Miljöö on täynnä erilaisia taustoja, ja ne ei Pyynikillä lopu kesken :)



MITÄ MUUTA KANNATTAA HUOMIOIDA?
Täällä kaikki saavat olla omia persooniaan, eli itse kannattaa olla se suurin kriitikko. Milloin on tukka hyvin, milloin on vaatteet omasta mielestä hyvin on ehdottomasti tärkein kriteeri. Täällä ei valokuvaaja ole välttämättä se paras vaateasiantuntija, ja tunnetusti heillä ei ole omat hiuksetkaan niin kovin kummoisesti ;) Kuvaaja kyllä katsoo että vaatteet on hyvin kun aloitetaan, ja yrittää pitää silmällä niitä kuvauksenkin ajan, mutta aina kannattaa itse olla tarkkana. Jollekulle on ok jos paita on ihan rypyssä, jollekulle on tärkeää että vaatteet on viimeistellyt. Me emme siis halua olla kriitikkoja, vaan otamme kaikki vastaan juuri sellaisina kuin olette, se riittää ❤️

Hyvä ohje on, että kaikki mitä peilissä näkyy, näkyy kuvassakin. Esimerkiksi siis jos alusvaatteet näkyy läpi, nenässä on ”flunssanoireita” tai vaikka hiukset roikkuu silmillä - ne kannattaa itse tarkistaa, jos niistä ei tykkää. Onpa nimittäin niitäkin, joiden mielestä tukan nimenomaan pitää olla silmillä :)

Jos kuvaukseen liittyen on mitä tahansa spesial toiveita, niistä kannattaa mainita jo etukäteen. Tai jos kuvaukseen on tulossa jotain muutoin erityistä, kaikista tiedonjyvistä voi olla kuvausta suunnitellessa apua. 


KUVAUSMAKSU
Kuvaus maksetaan vasta tilauksen yhteydessä, eli kuvauspäivänä ei tarvitse varata rahaa mukaan. Koevedokset toimitamme noin viikossa. Valmiit kuvatiedostot valmistuu tilauksen jälkeen noin viikossa, kuvat kahdessa. Tuotevalikoimaan hintoineen voi tutustua studiolla, niillä myös oma sivunsa kotisivustoilla jossa niihin pääsee tutustumaan etukäteen. 


MITÄ JOS SAIRASTUN?
Flunssan vuoksi ei kannata jäädä pois, eikä pienet naarmut tai finnitkään haittaa, ne saa kuvankäsittelyllä pois. Sairastumisista/siirroista toivomme tietenkin tiedon niin pian kuin mahdollista, vaikka usein sairastumiset tapahtuukin varoittamatta. Nopeiten saa kiinni tekstiviestillä/puhelimitse (puhelimessa esto, jolla ei puhelut tule läpi ennen aamu yhdeksää). Mutta jos ei ole niin kiire, niin sähköpostiviesti riittää.

Arkiaikoja pystyy yleensä melko hyvin järjestelemään uudelleen, mutta lauantain perutun ajan tilalle emme ole antaneet uutta lauantaiaikaa. Arkiaikoja pystymme toki tarjoamaan lauantain peruttujen aikojen tilalle. Jos aika joudutaan siirtämään useammin kuin kahdesti, velotamme seuraavista ajoista 45e.

 
Tervetuloa, studiolla nähdään!


Alla vielä halutessa lisävinkkejä erilaisiin kuvauksiin.


LAPSIKUVAUS

Muistilista

Vaatekertoja voi olla kaksikin, jos lapsi ei tykkää liian huonoa vaatteiden vaihdosta. Puolivuotiaat ja alle saatamme kuvata myös ilman vaatteita, näin perheen halutessa. Mikään vaate ei ole sopimaton, vaan kaikki näyttää kivalle.

Huomoida kannattaa pienimpien tyttöjen - miksei isompienkin - mekkojen helman pituudet, eli jos lapsi vaikka istuu lattialla, mitä näkyy helman alta. Helman pitää olla yllättävänkin pitkä, jotta istuessakaan lattialla ei vaippa näy. Pienet vaipanpeittopöksyt on tässä hyvät!

Yllättävän hankalia on myös lappuhaalarit tai vastaavat, joissa lappu nousee helposti aika ylös. Sukkiin myös huomio, kuvaamme mieluummin paljain varpain tai sukkasillaan. Pienten kengät on usein suhteettoman suuret, ja istuessa pohjat kohti kameraa. Usein pienimmille vaihdetaan vaatteet vasta täällä paikanpäällä, joka on varmasti ihan hyvä ratkaisu. Kuvausaika antaa kyllä tähän mahdollisuuden, eli ehdimme kyllä. Varavaatteetkaan ei ole pöllömpi idea.


Lapselle jotain omaa
kuten unikaveri/pehmolelu, hauska hattu, lempikirja tai vaikka kummeilta saatu esine. Tämä ei missään tapauksessa pakollista, vaan täällä studiolla on paljon kaikenlaista katsottavaa. Erityisinä tavaroina on täällä nähty kaikkea tiskiharjasta ja saunakauhasta minikrip-pussiin :D

Nenäliina tms johon pyyhkiä
jos lapsella on flunssa kannnattaa varata mukaan. Nuhan vuoksi ei kannata kuvausta siirtää, eikä pienten naarmujenkaan. Jos vanhemmat pyyhkii suurimmat nenästä näkyvät, niin täällä voidaan sitten kuvankäsittelyllä viimeistellä loput. Toki, on vanhempia joita se ei häiritse, emmekä mekään tähän puutu. Onpahan sellainenkin erikoisuus, jossa on pitkä kuolavana haluttu takaisin kuvaan, josta se on pyytämättä poistettu :)

PERHEKUVAUS

Huomioida voi:

Kaikki näyttää hyvältä, jos koette olevanne niissä kuin kotonanne. Mielestämme paras nyrkkisääntö on, että kaikilla on tyylillisesti vastaavaa päällä. Eli jos yhdellä on verkkarit, kaikilla on verkkarit. Jos yksi on ykkösissä, myös muille päälle parasta. Olemmepa kuvanneet perin menestyksekkäästi perheen jopa uikkareissa, ja hyvältä näytti! Täällä ei olla ehkä niitä suurimpia vaatetuksen asiantuntijoita, eli kurkatkaahan täälläkin vielä peiliin, jotta ulkoasu on oman maun mukainen :) Täällä usein myös mennään vauhdilla, eli aina ei paidat pysy viimeisen päälle saumat suorina. Jos samassa yhteydessä kuvataan myös lapsikuvaus, kuvaamme aina ensin perhekuvat, ja sitten vasta lapsikuvat. Eli jos pukee lapset kotona, niin päälle ensin sitä, mitä miettinyt perhekuvaan - siis tapauksessa, jossa halutaan vaihtaa lapsen vaatteita sitten yksittäiskuviin.

Kengät on usein se haasteellisin kohta, sillä talvisaikaan ne on suuria ja kömpelöitä, varsinkin lapsilla. Mustiin/valkoisiin sukkiin kiinnittää harvemmin huomiota kuin "huonoihin" kenkiin, eli usein jätämmekin kengät eteiseen. Mutta jos asiaan kiinnittää jo kotona huomiota, ja kengät on mietitty, ilman muuta kuvaamme kaikki kengillä.

Perhekin voi ottaa jotain yhteistä mukaan, kuten lemmikkieläimen, tai yhteiseen harrastukseen/elämään liittyvää rekvisiittaa.

TULOSSA, kun ennätämme Vinkkejä RASKAUSKUVAUKSEEN, YLIOPPILAS, RIPPI, VIHKI....