Tilasin tiedostoja, mitä voin niillä tehdä?

20.02.2024

Kuvatiedostoihin sisältyy meillä vapaat kopiointi ja käyttöoikeudet. Se tarkoittaa sitä, että voit tiedostostasi tilata ihan mitä ikinä keksit!

Yleisin on varmasti ihan perinteiset valokuvat. Voit yksittäisestä tiedostosta teettää ihan missä vaan kuvavalmistamossa niin paljon "kopioita" kun haluat. Suosittelemme Ninan kuvamaailmaa, jossa teetämme myös itse kaikki kuvamme. Nina on ehkä aavistuksen kalliimpi kuin perusifolor, mutta kyse on kuitenkin mahdolllisesti senteistä, max euroista, isoissa canvaseissa korkeintaan kympeistä. Laatuun tässä kannattaa panostaa, sillä erot on konkreettisesti silminnähtäviä (vertailukuva sivun lopussa)! Kannattaa vaikka testata Ninaa ihan kuvalla tai kahdella. Ninalla on myös oma nettikauppa, josta pääsee kuvia vaivatta tilaamaan. Huomioda kannattaa myös, että tilatessa Ninalta, siellä ihan livenä ihminen, eikä automaatti joka kuviasi tekee. Samoin poiketessa sinne säästää postituskulut :)

Itse ei kannata printata, sillä kunnon valokuvapaperi maksaa enemmän kuin valokuvaamojen valmiit kuvat, ja musteet kuluu omissa printtereissä nopeaa tahtia. Säilyvyyttäkään näille omille printeille ei paljon luvata.

Näitä tiedostoja saa somettaa täysin vapaasti, eikä kuvaajaa tarvitse erikseen mitenkään mainita, ellei ehdottomasti halua, se sitten kuitenkin siellä logossa. Logoa ei saa kuitenkaan tiedostoista poistaa, eikä kuvia itse muokkailla. Somettaa, eli jakaa Facebookissa, Instassa, vaikka omassa plogissa saa :) Laittaa mahdollisesti LinkedIniin, Tinderiin tai vaikka vaan puhelimen taustakuvaksi.

Kuvakirjat on ihan huippuja! Jo kymmenelläkin kuvalla saa jo kivan kirjan vaikka lahjaksi mummuille. Kuvakirjat sallii myös vähän pienemmän laadun, eli kuvia voi kirjoissa vähän luvatusta suurentaakin. Kuvakirjojen laaduissa on paljon eroja, eikä valitettavasti tähän ole vielä tullut vastaan sellaista, jota voisi 100% suositella. Hyviä olleet kaikki, muttei ihan täydellisiä. Hinnaltaan nämä sensijaan ovat todella edullisia! Jo kympillä näyttäisi saavan kirjan sieltä sun täältä.

Sama laadun sallima "venytys" koskee canvaseja, eli niiden tulostuslaatu ei ole niin korkea kuin laadukkaiden valokuvien. Tarkoittaa käytännössä sitä, että canvasin voi teettää vähän isompana kuin perus valokuvat laadun kärsimättä.

Kuvien ja somen lisäksi on mitä erilaisempia tuotteita, alumiinille pohjustetut kuvat, toinen toistaan upeammat erilaiset suurennokset. Lisäksi on mukit, tarrat, tapetit, tyynyt, esiliinat, paidat...

Mitä ikinä keksittekin!

ps. Lue myös Blogi; Hankalat kuvakoot

Yllä teettämämme testi, jossa tilasimme eri kehityksistä kuvat samasta tiedostosta. Erot on  valtavat.
Toki tästä on tovi aikaa, vuosia. Eli tilanne voi olla hyvinkin muuttunut. Pitäisi saada aikaan uusi vertailu...
Lisäksi kannattaa huomioida, että netti ei toista nyt värejä ihan niinkuin ne on. Mutta tämä samainen vertailu on nähtävissä studiolla ihan livenä.